Metaalbewerking

In een aparte ruimte van ons hobbycentrum is het metaalbewerking gevestigd. In de fijnmechanische werkplaats staan professionele machines voor verspaning en niet-verspanende apparatuur. Denk daarbij aan (MIG) lassen, zetten, buigen, knippen, puntlassen of solderen.

Metaalbewerken is een vak. Daarom zijn er tijdens de openingsuren begeleiders aanwezig om beginnelingen te helpen, ook vanwege de veiligheid.

De fijnmechanische werkplaats van ons hobbycentrum beschikt over allerlei meetgereedschappen en andere hulpmiddelen om professioneel te kunnen werken.

Er is vaak begeleiding aanwezig, maar mocht er geen toezichthoudende vrijwilliger aanwezig zijn, kun je niet terecht. Dus overleg dit altijd tevoren.

Wat wordt er gemaakt? Onderdelen voor een stoommachine bijvoorbeeld. Iemand past zijn trailer aan om er een boot op te kunnen vervoeren. Een ander maakt met behulp van aanwezige werktekeningen zelf een klok of bedenkt en maakt zijn eigen gereedschap. De mogelijkheden bij ons zijn eindeloos en specialistisch vakmanschap is in onze werkplaatsen nooit ver weg. Kom je er zelf niet uit dan denken andere deelnemers graag met je mee.